Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la președinția României: „Am servit această țară aproape 4 decenii”

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că va candida la alegerile prezidenţiale. Este primul candidat cu șanse reale la funcția de președinte, care a făcut anunțul.

„Am servit această țară aproape 4 decenii – ca ostaș și om politic, cu devotament și integritate – și sunt pregătit să îmi continui misiunea în slujba României”, a anunțat liderul PNL pe Facebook cu privire la candidatura sa la alegerile prezidențiale.

„Îmi propun în următoarea perioadă să merg să discut cu toți colegii din filialele Partidului Național Liberal din țară și să le câștig încrederea. Știu că suntem uniți, știu că suntem puternici, iar ultimele alegeri au dovedit forța PNL. În calitate de președinte, voi continua să aduc ordine și un serviciu onest pentru patrie și pentru români, așa cum am făcut-o în toată cariera mea. Voi munci neobosit pentru poporul român – oricât va fi nevoie pentru ca fiecare familie din România să se simtă mai în siguranță și mai încrezătoare în viitorul lor aici, acasă”, a mai precizat liderul PNL.


În acest moment, Nicolae Ciucă este singurul lider politic cu șanse reale în cursa prezidențială care și-a asumat ferm această luptă. Asta în timp ce alți posibili candidați ezită să decidă și să anunțe o eventuală candidatură.

Anunțul liderului PNL de la Washington este unul simbolic, având în vedere că președintele PNL a participat la summit-ul NATO, cel mai important eveniment de securitate, pledând cauza României.

Mai mult, locul ales pentru anunț este semnificativ pentru valorile în care crede președintele Ciucă. Iar prezența sa la summitul NATO, alături de șefi de guvern și președinți ai statelor aliate a confirmat valențele în zona securității naționale pe care le are generalul Ciucă, dat și rolul crucial al României ca factor de securitate și stabilitate în zona Mării Negre.

„Eu cred foarte mult în şansa mea, în şansa PNL, am încredere în tot ceea ce înseamnă forţa PNL, iar asta se va vedea”, a adăugat Nicolae Ciucă într-un interviu recent, unde a făcut marele anunț.

Surse din PNL ne-au confirmat că partidul susține această candidatură și vor vota în consecință în forurile de conducere. Liderii PNL îl consideră câștigător, pentru că este cel mai echilibrat și responsabil lider din România de azi, cu o educație internă și internațională mai bună decât contracandidații săi.

În perioada următoare vor fi parcurși pașii statutari interni pentru validarea candidaturii lui Ciucă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: