Titularizare – peste 37.000 de candidaţi din toată ţara s-au înscris să susţină proba scrisă

Sursa foto: unsplash

Peste 37.500 de candidaţi, dintre care peste 6.800 de absolvenţi ai studiilor liceale pedagogice, postliceale, universitare de licenţă, universitare de masterat sau ai departamentelor pentru pregătirea personalului didactic din promoţia curentă, s-au înscris la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar.

Proba scrisă va avea loc miercuri, începând cu ora 9,00, în 114 centre de concurs din 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti şi are o durată de patru ore, cu posibilitatea prelungirii cu una – două ore în anumite situaţii speciale (pentru candidaţii nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficienţe de vedere ori în situaţia în care susţinerea acesteia implică dictarea conţinutului de către un candidat cu anumite deficienţe, către un profesor asistent, de altă specialitate decât cea la care se desfăşoară proba respectivă), a anunţat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar constă în susţinerea unei inspecţii speciale la clasă sau a unei probe practice şi a unei probe scrise.

Având în vedere prognoza meteorologică anunţată (cod roşu de caniculă), în mai multe judeţe, centrele de concurs desemnate iniţial au fost schimbate pentru a se asigura climatizare corespunzătoare în sălile de examen, precizează Ministerul Educaţiei. În judeţele unde nu a fost posibilă schimbarea centrelor, se depun eforturi pentru dotarea sălilor de examen cu aparate mobile de aer condiţionat prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În toate centrele vor fi asigurate apă potabilă şi asistenţă medicală, precizează sursa citată.

În cadrul concursului sunt testate cunoştinţele de specialitate şi didactica specialităţii, în baza unor programe specifice, aprobate prin ordin al ministrului. Subiectele pentru cele 114 discipline, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate în cursul zilei de miercuri, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: