Ministerul Sănătății anunță 1.300 de posturi noi pentru serviciile de ambulanță din România

Sursa foto: facebook

Ministerul Sănătății a anunțat investiții în serviciile medicale de urgență din România, cu peste 1.300 de posturi suplimentare nou înființate pentru a deservi medicina de urgență din întreaga țară.

Centrul Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) se mută într-un sediu nou, digitalizat și dotat cu echipamente performante pentru gestionarea urgențelor medicale. De asemenea Ministerul Sănătății a decis dublarea personalului dedicat COSU, scrie News.ro.

Reamintim că în acest moment există o competiție între serviciile medicale de urgență ale Ministerului Sănătății – prin intermediul serviciului de ambulanță, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne.

Printr-o Hotărâre a Guvernului, Ministerul Sănătății a crescut capacitatea administrativă și operativă a situațiilor de urgență medicale inclusiv prin înființarea Direcției de Medicină de Urgență, respectiv prin dublarea numărului de personal al Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) din cadrul Ministerului Sănătății. În ceea ce privește personalul Serviciilor de Ambulanță, Ministerul Sănătății acesta a fost suplimentat cu 1.312 posturi noi față de anul 2021.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: