În a doua zi a Convenţiei republicane, Donald Trump a fost lăudat de foştii rivali Nikki Haley şi Ron DeSantis

Nikki Haley
Sursa foto: Facebook

Foştii rivali ai lui Donald Trump din cursa pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale, Nikki Haley şi Ron DeSantis, au susţinut marţi candidatura acestuia la Convenţia partidului, într-o demonstraţie de unitate la câteva zile după ce fostul preşedinte a supravieţuit unei tentative de asasinat, relatează Reuters.

Nikki Haley, cea mai înverşunată rivală a sa, care spunea că Trump nu este potrivit pentru funcţia prezidenţială, şi-a îndemnat susţinătorii să voteze pentru el, în detrimentul preşedintelui democrat Joe Biden, „pentru binele naţiunii”.

„Nu trebuie să fii de acord cu Trump 100% din timp pentru a-l vota”, a spus Haley, fost ambasador la ONU şi guvernator al Carolinei de Sud, după ce a urcat pe scenă într-un amestec de urale şi huiduieli. „Vă spun chiar eu”, a adăugat ea.

Ron DeSantis, guvernatorul conservator al Floridei, a cărui campanie a eşuat la începutul anului, a avut parte de o reacţie călduroasă din partea mulţimii atunci când a spus despre Biden, care are 81 de ani, că este prea bătrân pentru această funcţie. Cu urechea dreaptă bandajată după tentativa de asasinat de sâmbătă, Trump a aplaudat din loja sa din arenă, unde a stat alături de coechipierul său ales să-i fie vicepreşedinte, senatorul american J.D. Vance. Vance, el însuşi un fost critic feroce al lui Trump care a devenit un susţinător ferm, va fi capul de afiş al celei de-a treia seri a convenţiei, miercuri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: