Regele Charles a acordat pentru prima dată un titlu regal unei capre

Sursa foto: Pixabay

Regele și Regina Angliei au acordat pentru prima dată un titlu regal unei capre, a cărei rase va fi recunoscută de acum în întreaga lume drept Royal Golden Guernseys. Înainte de înnobilare, capra a fost spălată cu șampon de proprietar, un copil de 9 ani. Regele le-a oferit onoruri reprezentanților din toate categoriile sociale, dar aceasta a fost prima „înnobilare” a unei capre. Proprietarul Joe Corr, un băiat în vârstă de 9 ani, l-a ajutat apoi pe Rege să pună un clopoțel în jurul gâtului caprei pentru a acorda ceremonial rasei un titlu regal.

Pentru a marca prima sa vizită în Guernsey ca monarh, Tamsin, o capră Golden Guernsey de opt ani, a fost prezentată într-o ceremonie specială regelui Charles și reginei Camilla.

Proprietarul lui Tamsin, Joe Corr, un băiat de nouă ani, l-a ajutat apoi pe rege să pună un clopoțel în jurul gâtului caprei pentru a-i acorda ceremonial titlul regal rasei. După aceea, Joe a explicat pentru Sky News cum a fost această experientă pe care nu o uita niciodată și cum a spălat-o pe Tasmin cu șampon Head & Shoulders pentru a se asigura că arată cât mai bine.

De acum rasa lui Tamsin  va fi recunoscută de acum în întreaga lume drept Royal Golden Guernseys

Titlurile regale sunt acordate rar și sunt atât de speciale încât trebuie chiar aprobate de Cabinet Office, cu standarde stricte aplicate.

Rasa are o istorie fascinantă, fiind ascunsă în interior de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a fi salvată de la măcelărire.

Regele și regina se aflau în a doua zi a turneului lor de două zile în Insulele Canalului. Mulțimile venite să-i vadă au fost uriașe, profitând de ziua liberă suplimentară și de prima lor ocazie de a vedea cuplul regal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: