Candidează Remus Pricopie la prezidențiale? „Eu sunt rector la SNSPA, cu asta mă ocup!”

remus pricopie
Sursa foto: Facebook / Remus Pricopie

Pe scena politică ajung diverse scenarii. Surse apropiate de PSD susţin că Marcel Ciolacu ar propune colegilor de partid să-l susţină pe Remus Pricopie, actualul rector SNSPA şi fost ministru al Educaţiei, ca să reprezinte socialiștii, în cursa alegerilor prezidențiale.

Contactat de PS News, Remus Pricopie a negat aceste zvonuri explicând că este rectorul SNSPA și nu intenționează să schimbe acest lucru. „Este logic ca șefii de partide să candideze. Punct. Politica este o chestiune serioasă”, este opinia lui Pricopie.

Au fost discuții de-a lungul timpului și în PSD și în PNL, dar nu cu mine. Deci, dacă cineva vorbește despre dumneavoastră, atunci, dumneavoastră sunteți responsabil de ceea ce vorbesc alții? Oamenii își dau cu părerea. Eu am spus-o și public, este logic ca șefii de partide să candideze. Punct. Politica este o chestiune serioasă.

Deci toate discuțiile astea despre Pricopie, care este asul din mânecă, candidat surpriză, etc., are legătură cu un lucru pe care îl știm: respectiv nominalizarea mea, de către PSD, în urmă cu 4 ani, pentru postul de prim-ministru. Aceasta s-a făcut cu acordul meu. Atunci, a fost o speculație: faptul că eu n-am declarat niciodată nimic, edeoarece n-aveam ce să declar. PSD-ul mi-a cerut să fiu de acord. Am spus: da. Mi-au zis atunci să vin la conferința de presă și le-am spus că nu mă afișez, atâta timp cât această propunere nu este și acceptată. Propunerea n-a fost acceptată. Deci ce mai avem de comentat? Nu regret, atunci, că am acceptat, dar, de atunci Pricopie a fost: candidat la parlamentare în 2020 (după cum știți, n-am candidat); ministru (e adevărat, de două ori mi s-au făcut oferte). Nu am acceptat a fi candidat pe listă la europarlamentare (acum câteva luni eram candidat la europarlamentare). După cum vedeți, nu am candidat la Primaria Capitalei.

Propuneri de ministru? Da, le-am avut. Le-am rejectat, eu. Dorință de Parlament European n-am avut. Nu s-a pus problema.

Eu sunt rector la SNSPA, cu asta mă ocup. Când mi-oi dat demisia de la SNSPA, atunci să mă sunați, în ziua aia, și să mă întrebați de ce mi-am dat demisia. Dar, nu e cazul. Vă informez că sunt rector titular cu 14h de muncă pe zi”, a punctat, Pricopie.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: