Siegfried Mureşan: PE solicită sprijin adecvat pentru Republica Moldova şi Ucraina în procesul de aderare

Sursa foto: Facebook

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL / PPE), vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, afirmă miercuri că Parlamentul European solicită sprijin adecvat pentru Republica Moldova şi Ucraina în procesul de aderare şi condamnă vizita lui Viktor Orban în Rusia.

”Tocmai am votat, cu largă majoritate în plenul Parlamentului European, o rezoluţie, cosemnată de mine, privind necesitatea sprijinului continuu al Uniunii Europene pentru Ucraina. În textul rezoluţiei, reiterăm obiectivul nostru clar de a aloca sprijin politic, economic, umanitar şi militar cât timp cât este nevoie până la victoria Ucrainei în faţa Rusiei”, spune Siegfried Mureşan, într-o declaraţie politică.

”În acelaşi timp, salutăm începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina. Considerăm că integrarea europeană a celor două ţări reprezintă o investiţie într-o Europă mai unită şi mai puternică. Tocmai de aceea, la propunerea mea, am solicitat instituţiilor europene şi statelor membre, în textul rezoluţiei, să alocăm sprijin financiar şi tehnic adecvat Republicii Moldova şi Ucrainei în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Totodată, condamnăm vizita recentă a prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, în Rusia, demers care nu reperezintă poziţia Uniunii Europene şi care încalcă tratatele UE. Considerăm că această încălcare a poziţiei UE în politica externă nu trebuie să rămână fără consecinţe pentru Guvernul Ungariei”, arată Mureşan.

Europarlamentarul PNL afirmă că nu în ultimul rând, PE solicită Uniunii Europene să creeze o bază legală care să permită confiscarea activelor Federaţiei Ruse îngheţate de Uniunea Europeană pentru a le putea folosi în sprijinul Ucrainei.

”Am decis să adoptăm această rezoluţie în chiar prima sesiune plenară a noului mandat tocmai pentru a arăta că Ucraina, Republica Moldova şi Vecinătatea estică rămân o prioritate a Parlamentului European.”, mai spune Siegfried Mureşan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: