Senat/Ciucă – întrevedere cu ministrul afacerilor externe din Sri Lanka, ţară a decis să deschidă o ambasadă în România

Sursa foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a salutat miercuri, în cadrul întrevederii avute cu Mohamed Ali Sabry, ministrul afacerilor externe al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka, decizia Guvernului acestei ţări de a deschide o ambasadă în România, considerând această iniţiativă „o dovadă a unei bune colaborări bilaterale”, o decizie care „reflectă dinamica ascendentă a relaţiilor bilaterale”, oferind noi oportunităţi de colaborare în diverse sectoare. 

Potrivit unui comunicat al Senatului, transmis AGERPRES, Nicolae Ciucă a subliniat interesul României de a fundamenta dialogul şi cooperarea la nivel parlamentar. Acesta a exprimat dorinţa de a dezvolta o agendă comună în domeniile muncii, educaţiei, IT-ului şi securităţii cibernetice, gestionării situaţiilor de urgenţă, turismului şi cooperării la nivel portuar.

În cadrul întrevederii, s-a propus înfiinţarea unui grup de prietenie la nivelul Parlamentului României, care să devină baza pentru contactele şi dialogul regulat dintre parlamentarii celor două ţări. Acest grup este văzut ca un mijloc eficient pentru a facilita un dialog constant şi constructiv, sprijinind realizarea unor proiecte comune de succes, se arată în comunicat.

Referindu-se la potenţialul de dezvoltare a comerţului bilateral, Nicolae Ciucă a evidenţiat importanţa utilizării porturilor Constanţa şi Colombo ca centre de redistribuire a mărfurilor atât pe piaţa europeană extinsă, cât şi pe piaţa asiatică. Aceasta este văzută ca o oportunitate semnificativă de creştere a comerţului bilateral.

Preşedintele Senatului şi-a exprimat speranţa că întrevederea cu Mohamed Ali Sabry va deschide noi punţi de colaborare şi va întări parteneriatul dintre România şi Sri Lanka, contribuind astfel la prosperitatea ambelor ţări.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: