Siegfried Mureşan: Infirm zvonurile conform cărora ar fi existat o şedinţă de criză a Partidului Popular European

Sursa foto: Facebook

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, vicepreşedinte PPE, a infirmat, miercuri, zvonurile apărute în presa din România conform cărora ar fi existat o şedinţă de criză a Partidului Popular European. El precizează că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are sprijinul pentru un nou mandat din partea unei coaliţii de partide proeuropene, sub conducerea PPE.

”Ca vicepreşedinte al Partidului Popular European, infirm zvonurile apărute în presa din România conform cărora ar fi existat o şedinţă de criză a Partidului Popular European. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are sprijinul pentru un nou mandat din partea unei coaliţii de partide proeuropene, sub conducerea Partidului Popular European, din care mai fac parte Socialiştii Europeni şi Grupul Renew”, scrie Siegfried Mureşan pe Facebook.
El precizează că, de asemenea, vor veni voturi adiţionale şi de la alte grupuri politice, mai ales de la Grupul Verzilor.
”Votul va avea loc mâine. Suntem încrezători, avem voturile, avem majoritate. Nu există situaţie de criză, nu a existat o şedinţă de criză”, arată Mureşan.

Candidatura Ursulei von der Leyen pentru un al doilea mandat de şefă a Comisiei Europene a primit o lovitură majoră după ce o instanţă a UE a decis că aceasta nu a fost suficient de transparentă cu publicul în privinţa contractelor din pandemie pentru vaccinurile anti-Covid-19, relatează POLITICO.

Tribunalul General al Uniunii Europene, a doua cea mai înaltă instanţă din Europa, s-a pronunţat împotriva deciziei Comisiei Europene de a păstra secrete părţi importante din contracte înainte de a le face publice. Hotărârea instanţei vine cu puţin peste 24 de ore înainte ca viitorul politic al Ursulei von der Leyen să fie decis de deputaţii europeni. Ea are nevoie ca 361 din cei 720 de deputaţi europeni să o susţină într-un vot secret care are loc joi şi care se preconizează a fi extrem de strâns.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: