În pregătire la Guvern – Cine folosește atent energia va fi recompensat

Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja

Cei care prin modul în care consumă energie ajută și Sistemul Energetic Național ar trebui premiați și vrem să facem un cadru corect, în care și participanții la sector și consumatorii să aibă confortul că un comportament responsabil va fi și recompensat, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la finalul ședinței cu producătorii de energie.

În acest sens, a subliniat el, a avut loc o primă întâlnire informală cu un grup de lucru, deoarece în România nu există în momentul de față un astfel de cadru de reglementare.

„Am avut azi (miercuri n.r) o primă întâlnire informală cu un grup de lucru, cu furnizorii, cu distribuitorii, cu experții din minister, cu ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energetic n.r). Bineînțeles că ne uităm și trebuie să mergem acolo unde alte state deja sunt de ani de zile și anume să-i premiem pe acei care prin modul în care consumă energie ajută și Sistemul Energetic Național.

Nu avem un atare cadru în acest moment în România. Asta înseamnă că, dacă eu sunt consumator și aleg să consum mai multă energie electrică în jurul prânzului, când am această energie solară ieftină în piață, voi avea o factură mai mică la sfârșitul lunii. Sau, în oglindă, dacă aleg să am un consum mai mic seara, când e vârf de consum la nivel național, de asemenea, să am o factură mai mică. Această idee o vom duce la bun sfârșit. Am încredere”, a explicat Burduja, citat de Agerpres.

Ministrul a adăugat că săptămâna viitoare urmează ca fiecare parte participantă la dialog să vină cu soluții, cu propuneri concrete.

„Dacă e nevoie de reglementare, în zona ANRE avem toată deschiderea, în zona de legislație primară, secundară, ministerul are toată deschiderea, dar vrem să facem un cadru corect, în care și participanții la sectorul energetic și consumatorii să aibă confortul că un comportament responsabil, eficient, va fi și recompensat”, a punctat Sebastian Burduja.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: