Continuă tensiunile legate de permisele ridicate din cauza testelor antidrog neconcludente

Sursa foto: Pixabay

Sunt în continuare tensiuni legate de faptul că şoferii îşi pierd carnetul pentru 72 de ore dacă ies pozitivi la testele rapide antidrog care nu sunt infirmate apoi de analizele de laborator. În judeţul Botoşani, patru şoferi au rămas fără permis după noile proceduri, dar numai într-un caz analizele au confirmat consumul de droguri.

La intrare în București, Poliția a organizat un filtru şi a controlat şoferii pentru alcool și droguri. Dar i-a şi informat pe cei de la volan despre noile modificări din Codul Rutier. Dacă șoferul refuză testele rapide din teren sau acestea sunt pozitive, i se reţine permisul pentru 72 de ore, până vin analizele de laborator de la IML.

La Galați, șeful Poliției Rutiere spune că IML a putut să respecte termenul de 72 de ore pentru rezultatele analizelor biologice.

La Botoșani, patru șoferi din Botoșani au rămas deja fără permis pentru 72 de ore după testele rapide pozitive. Doar într-un singur caz însă a fost confirmat consumul de droguri şi în laborator.

APADOR-CH cere Ministerului de Interne să îi despăgubească pe șoferii ale carore permise au fost reținute pentru 72 de ore, dar rezultatul pozitiv nu s-a confirmat.

Guvernul a introdus termenul de 72 de ore după ce șoferii s-au revoltat pentru că riscau să rămână fără permis chiar și câteva luni până la aflarea rezultatelor de la IML. Executivul a promis şi noi investiţii la IML, pentru ca testarea şoferilor să fie făcută mult mai repede.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: