VIDEO Marcel Ciolacu a convocat pentru vineri Comandamentul pentru Energie

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că a dispus convocarea pentru vineri dimineaţă a Comandamentului pe Energie şi a precizat că este nevoie să venim cu soluţii eficiente deoarece ne aşteaptă în continuare o vară provocatoare.

Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că va fi depăşită faza critică din energie generată de caniculă.

”Începem cu situaţia din energie unde prognozele arată că de mâine încolo depăşim faza critică generată de valul masiv de caniculă. În această săptămână, periodic, am stat de vorbă cu domnul ministrul al Energiei, domnul Sebastian Burduja, care a fost extrem de activ şi s-a consultat permanent cu producătorii şi distribuitorii. Vreau să le mulţumesc tuturor lucrătorilor din Sistemul Energetic Naţional, companiilor de stat sau private, pentru eforturile făcute ca să trecem de această etapă grea cu cât mai puţine probleme pentru românii. De altfel am dispus convocarea pentru mâine dimineaţă a Comandamentului pe Energie. E nevoie să venim cu soluţii eficiente, fiindcă ne aşteaptă în continuare o vară provocatoare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, miercuri, că nu există motive de a ne teme de pene de curent generalizate, de blackout, sau alte scenarii vehiculate în spaţiul public şi a făcut apel la simţ de răspundere, să nu alarmeze românii, pentru că nu sunt motive de panică. Ministrul s-a referit şi la spitale, în urma penelor înregistrate în urmă cu o zi la Spitalul Dundeni, arătând că trebuie să aibă generatoare, pentru că aşa este legea iar acolo unde nu merg, trebuie căutaţi şi pedepsiţi cei vinovaţi.

De asemenea, ministrul a explicat că în perioada cu temperaturi extreme consumul de energie la nivel naţional a crescut cu peste o mie de megawaţi faţă de o zi normală de vară. El a explicat că şi producţia de energie din surse eoliene a scăzut semnificativ, având în vedere că în perioadele foarte călduroase vântul nu bate.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: