Parlamentul israelian a votat ”în principiu împotriva” unui stat palestinian

Parlamentul israelian
Sursa foto: Facebook

Knessetul, parlamentul israelian, a votat în noaptea de miercuri spre joi o rezoluţie în care şi-a exprimat opoziţia de principiu faţă de înfiinţarea unui strat palestinian la vest de Râul Iordan, informează joi EFE şi Haaretz.

„Knessetul Israelului se opune ferm înfiinţării unui stat palestinian la vest de Iordania. Înfiinţarea unui stat palestinian în inima Ţării Israelului va reprezenta un pericol existenţial pentru statul Israel şi pentru cetăţenii săi, va perpetua conflictul palestiniano-israelian şi va destabiliza regiunea”, se arată în rezoluţia aprobată în noaptea de miercuri spre joi. „Va fi doar o chestiune de puţin timp până când (gruparea islamistă palestiniană) Hamas va prelua controlul statului palestinian şi îl va transforma într-o bază teroristă islamică radicală, în coordonare cu axa condusă de Iran pentru eliminarea statului Israel”, se mai menţionează în rezoluţie.

Potrivit rezoluţiei adoptate, promovarea ideii unui stat palestinian în acest moment este „o recompensă acordată terorismului şi va încuraja doar Hamas şi susţinătorii săi să vadă aceasta ca pe o victorie ca urmare a masacrului din 7 octombrie 2023 (când Hamas a lansat un atac fără precedent împotriva Israelului – n.r.) şi un preludiu pentru preluarea puterii de către islamul jihadist în Orientul Mijlociu”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: