VIDEO „Tăierea pădurilor, o temă falsă”, spune Mircea Fechet: Problema urșilor nu este din cauza asta

sursa: Inquam

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a fost invitat în platoul Puterea Știrilor pentru a discuta despre problema urșilor din România. El a clarificat ipoteza vehiculată în rândul cețățenilor cu privire la impactul tăierilor de păduri și la faptul că urșii coboară în localități pentru că nu au cu ce să se hrănească. Fechet declară că această temă este una falsă și că în ultimii 30 de ani fondul forestier a crescut semnificativ.

„Nu vreau să intru în discuția asta, însă tot statistic vorbind, fondul forestier de astăzi, pădurea care se vede din satelit, este într-o suprafață mai mare decât era acum 30 de ani. Asta e o certitudine și e un lucru care poate fi dovedit. Cu alte cuvinte, în acești ani de la Revoluție, am mai câștigat niște pădure și împădurim în fiecare an mii de hectare, chiar și folosind banii europeni.

E o temă falsă. La fel cum, dacă tot de dragul discuției, colegii specialiști mi-au spus că urșii trăiesc, între ghilimele, cel mai bine exact în acele păduri care au fost tăiate, adică în acele locuri unde în primii ani până la refacerea pădurii, pentru că fiecare pădure, ca orice altă cultură, este tăiată, după care se plantează o nouă pădure sau se regenerează natural. Dar în acele locuri unde au fost exploatări forestiere cresc foarte multe tufișuri, cresc foarte multe plante care pot asigura hrana urșilor și sunt locurile lor preferate, ca să spun așa. Dar bineînțeles că mereu populația va găsi explicații și unii vor spune că din pricina asta sunt unii oameni omorâți, că nu mai avem păduri.” a declarat Fechet.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: