Cu Bacalaureatul la tribunal. Un elev depunctat la matematică și-a recâștigat nota inițială în instanță

Tribunal
Sursa foto: Pixabay

Premieră în România. Un elev de liceu din Oradea, care și-a contestat anul trecut nota la Bacalaureat însă a obținut una mai mică decât cea inițială, a dat ministerul Educației în judecată și a câștigat procesul. Avocatul tânărului a demonstrat în instanță că Legea Educației are hibe mari și ar trebui revizuită. Decizia judecătorilor nu este una definitivă și a fost deja contestată.

„Legea educației contravine principiului de drept. Cum să-ți agravezi propria situație în propria cale de atac? Nu există așa ceva! Un inculpat, de exemplu, dacă a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare și face apel, nu va primi trei ani. Ori i se menține pedeapsa inițială, ori i se scade”, a explicat pentru „Adevărul” Alexandru Ovidiu, avocatul elevului.

Povestea lui Denis, elev la Liceului Baptist din Oradea, începe în vara anului trecut, imediat după susținerea probelor de Bacalaureat.

„Este un copil foarte bun, a participat la olimpiade, iar în liceu a avut rezultate excepționale la învățătură. A fost un șoc pentru el să afle că la matematică a luat doar nota 9.45. I s-a părut mică, motiv pentru care a depus contestație”, a povestit pentru „Adevărul” avocatul tânărului. „Spera la o notă mult mai mare”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: