VIDEO Legea care dă „verde” la uciderea urșilor, explicată de ministrul Mediului: „E limitat!”

sursa: Inquam

Deputaţii au decis soarta urşilor din România după cazul tinerei ucise de urs pe un traseu turistic din Munţii Bucegi. Parlamentul a adoptat  legea pentru gestionarea populației de urşi care prevede că anual pot fi vânați 426 de urși în scop de prevenție iar alţi 55 de urși agresivi considerați un pericol imediat pentru populația civilă pot fi ucişi. Această acțiune ar putea încuraja vânători amatori,deși vânătoarea de trofee contravine legislației UE.

Invitat în platoul Puterea Știrilor, Mircea Fechet, ministrul Mediului, a explicat că animalele vânate, inclusiv urșii, nu pot fi împușcate decât de către vânători autorizați, eliminând astfel posibilitatea ca persoane necalificate să participe la aceste acțiuni.

„Asta era o chestiune știută și probabil avută în vedere atunci când Parlamentul a dispus exact același lucru, ca nu cumva să se vâneze trofee. Și tocmai din acest motiv, dacă am înțeles eu bine, în legea care tocmai ce a fost aprobată e limitat numărul de puncte CIC, se numesc ele, adică un indicator care determină valoarea unui trofeu. E limitat, dacă îmi amintesc bine, la 400 de astfel de puncte, tocmai pentru a nu transforma această lege într-una care să se transforme într-o vânătoare de trofee, așa cum o numește comisia. Deci nu există riscul ăsta.

Animalele care sunt vânate nu pot face obiectul acestei acțiuni decât împreună cu vânătorii. Urșii dacă vor fi împușcați, nu pot fi împușcați decât de vânători, nu de altcineva.” a spus ministrul mediului

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: