„Șosoacă nu s-a manifestat în numele României, ci în nume propriu”. Rareș Bogdan intervine după scandalul din PE

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Europarlamentarul liberal Rares Bogdan a reacționat, în exclusivitate pentru PS News, după scandalul făcut de Diana Șoșoacă, joi, în plenul Parlamentului European. Potrivit liberalului, Diana Șoșoacă „nu s-a manifestat în numele României, ci în nume propriu și va răspunde exclusiv pentru faptele sale, și în Europa, și în țară”.

„Sigur că, din păcate, a trebuit să dau explicații și eu și alți colegi despre ce e cu doamna aceasta și acest comportament care a șocat chiar și reprezentanții extremei drepte prezenți în jurul dânsei”, a mai adăugat Rareș Bogdan.

„Nu România s-a făcut de râs, ci exact doamna Șoșoacă”

„România este o țară civilizată, o țară cu oameni educați în marea lor majoritate. Este, de asemenea, o țară în care democrația este foarte importantă. Doamna Șosoacă nu s-a manifestat în numele României, ci în nume propriu. Dânsa și-a ales singură calea și atitudinile și va răspunde exclusiv pentru faptele sale, și în Europa, și în țară. Autoritățile și votanții vor evalua cu siguranță atitudinea sa. Așa e corect. Nu România s-a făcut de râs, ci exact doamna Șoșoacă, doar ea, chiar dacă cu consecințe asupra imaginii României.

Sigur că, din păcate, a trebuit să dau explicații și eu și alți colegi despre ce e cu doamna aceasta și acest comportament care a șocat chiar și reprezentanții extremei drepte prezenți în jurul dânsei. Sunt absolut convins ca nu e finalul recitalurilor dânsei, vor mai urma și altele care vor afecta imaginea României, iar noi vom fi în situația de a da explicații în continuare. Iar conducerea Parlamentului European va aplica Regulamentul pe care îl are la îndemână, un regulament mai dur și mai strict decât al Parlamentului României”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, în exclusivitate pentru PS News.

Eurodeputatul S.O.S. Diana Iovanovici-Șoșoacă a fost dată afară cu forța din plenul Parlamentului European, după ce a întrerupt, în multiple rânduri, dezbaterea cu privire la alegerea Ursulei von der Leyen ca șefă a Comisiei Europene.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea Dianei Șoșoacă din sală, deoarece era disruptivă și gălăgioasă.

„De câți colegi e nevoie pentru a fi escortată din sală? Cred că ați vorbit destul”, a afirmat șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, în strigătele Dianei Șoșoacă.

Potrivit imaginilor apărute deja pe social-media, eurodeputata S.O.S ținea deasupra capului o icoană și striga „In God we trust” (trad. în Dumnezeu ne încredem).

Acest episod vine după ce, miercuri, 17 iulie, în timpul primei sale intervenții la Parlamentul European, Dianei Șoșoacă i s-a tăiat microfonul, la cererea Robertei Metsola.

„În contextul în care Rusia își intensifică bombardamentele asupra infrastructurii civile ucrainene, inclusiv atacurile asupra celui mai mare spital de copii din țară, liderii grupurilor politice vor discuta cele mai recente evoluții din războiul de agresiune al Rusiei”, era prezentarea temei dezbătute miercuri, când Șoșoacă a început primul scandal în Parlamentul European.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: