Franța va „antrena intensiv” o brigadă de militari ucraineni dotată cu tancuri, blindate ușoare și tunuri Caesar

Sursă foto: president.gov.ua

Potrivit unui document consultat de Franceinfo, Franța se pregătește să primească 2100 de soldați ucraineni, pentru două luni de pregătire intensivă. Programată pentru sfârșitul lunii septembrie 2024 în taberele de antrenament din Champagne, această inițiativă continuă sprijinul Franței de la începutul invaziei rusești din Ucraina.

Echivalentul unei brigăzi a armatei franceze – 2.100 de soldați ucraineni – este așteptat în Franța la sfârșitul lunii septembrie pentru două luni de antrenament de luptă. Detașamentul, de o mărime fără precedent, va rămâne la fața locului timp de două luni. Soldații aflați în curs de instruire vor fi găzduiți în Franța.

Acestea sunt aceleași centre care îi primesc pe soldații francezi în fiecare an înainte de fiecare operațiune într-un teatru străin, scrie France 3. O mică parte a instruirii va fi descentralizată pentru instruirea tanchiștilor.

Pentru moment, armata franceză păstrează tăcerea pe această temă, „comunicarea este deocamdată închisă cu privire la această operațiune”, a fost răspunsul dat presei. Scopul acestei operațiuni de o amploare excepțională este de a antrena o brigadă a forțelor armate ucrainene până în decembrie 2024. De asemenea, va fi furnizat ucrainenilor și material de război. Potrivit unui document consultat de France 3 vor fi 128 de vehicule VAB (vehicule blindate de transport de trupe). De asemenea, vor exista 18 tunuri de artilerie Caesar și 24 de tancuri ușoare. Rachetele antitanc, camioanele și radarele vor constitui restul echipamentelor franceze suplimentare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: