Constantin: Guvernul a alocat credite de angajament şi bugetare către Ministerului Agriculturii

Sursă foto: gov.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat după şedinţa Executivului că Guvernul a alocat 270 de milioane de lei, reprezentând credite de angajament şi peste 570 de milioane lei credite bugetare către bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru sprijinirea producătorilor agricoli, pentru motorina utilizată în agricultură, susţinerea activităţii de investiţii în creşterea suinelor şi în sectorul avicol, precum şi pentru susţinerea activităţii ministerului şi a structurilor subordonate. Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai anunţat că Ministerul Culturii va beneficia, de asemenea, de aproape 7 milioane de lei în plus pentru finanţarea unor proiecte culturale.

”Fonduri suplimentare sunt destinate şi pentru sprijinirea producătorilor agricoli prin subvenţionarea accizei pentru motorina utilizată în agricultură, susţinerea activităţii de investiţii în creşterea suinelor şi în sectorul avicol, precum şi pentru susţinerea activităţii ministerului şi a structurilor subordonate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Mihai Constantin a precizat că în acest sens a fost aprobată alocarea a 270 de milioane de lei, reprezentând credite de angajament şi peste 570 de milioane lei credite bugetare către bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai anunţat că Ministerul Culturii va beneficia, de asemenea, de aproape 7 milioane de lei în plus pentru finanţarea unor proiecte culturale.

El a dat ca exemplu participarea mai multor instituţii de spectacole şi de concerte din România, din subordinea Ministerului Culturii, la Reuniunea Teatrelor Naţionale Chişinău, ediţia a noua, de anul acesta.

”Alte 32 de milioane de lei vor merge către Agenţia Naţională pentru Sport, instituţie implicată în susţinerea sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris, iar lotul de canotaj care va reprezenta România la Paris va fi însoţit de antrenorul Antonio Colamonici, care a obţinut astăzi, prin hotărâre de Guvern, şi cetăţenia română, pe lângă cea italiană, pe care o deţine conform naţionalităţii sale”, a completat Mihai Constantin.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: