VIDEO Siegfried Mureșan: „N-am văzut vreodată un europarlamentar atât de primitiv ca Diana Șoșoacă. Votul ei e pierdut”

Foto PS News

Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European, invitat în emisiunea Puterea Știrilor moderată de Marinela Angheluș, a vorbit despre situația jenantă în care au fost puși toți colegii săi, eurodeputații români, situație creată de manifestările antidemocrate și zgomotoase ale Dianei Șoșoacă, joi, 18.07 a.c. în plenul PE.

„În primul rând doamna Șoșoacă s-a făcut de ras  astăzi, în PE și trebuie spus foarte clar că s-a făcut de ras pe cont propriu, pe persoană fizică, și este pentru noi europarlamentarii serioși o motivație în plus să lucrăm și mai mult și să convingem colegii din Parlamentul European că România este în țară pro-europeană, că românii sunt oameni civilizați și că comportamentul doamnei Șoșoacă a fost o deviere pe persoană fizică și că ea nu reprezintă de fapt atitudinea serioasă, civilizată, harnică, muncitoare, pro-europeană a marii majorități a românilor. A fost sancționată astăzi, a fost escortată afară de gardieni din sala de plen a Parlamentului European și sunt convins că dacă se va abate și în continuare de la reguli, riscă sancțiuni chiar și mai grave și de durată mai lungă decât acestea.

Eu am mai văzut în Parlamentul European europarlamentari care au făcut scandal, care au fost dați afară din sala de plen, dar nu am văzut niciodată un europarlamentar atât de primitiv care se manifeste atât primitiv cum a fost astăzi doamna Diana Șoșoacă. E clar că votul dat ei este un vot pierdut. E clar că nu va putea niciodată obține nimic pentru România în Parlamentul European și o astfel de atitudine nu are cum să te ducă la obținerea sprijinului a 360 de europarlamentari necesari pentru a avea majoritate și a impune ceva în Parlamentul European. Deci, deja de astăzi, e clar că drumul ei în Parlamentul European s-a închis și e clar că votul pentru ea este un vot pierdut. Da, riscă sancțiuni și pe viitor”.

Întrebat dacă e posibil să-i fie retras chiar mandatul de europarlamentar, Siegfried Mureșan crede că mai degrabă, comportamentul Dianei Șoșoacă va conduce la reguli de procedură mai aspre.

„Nu știu acest lucru, nu s-a mai pus astfel, problemă. Deci, vă spun, am văzut mulți eurosceptici făcând scandal în Parlamentul European, dar nimeni niciodată nu a trecut linia roșie, așa cum a făcut-o dumneaei. Probabil că administrația Parlamentului European, unde ea are o reputație proastă, acum va fi pregătită să aplice sancțiunile conform regulilor de procedură și e clar că acestea pot crește ca importanță, în funcție și de gravitatea încălcări lor.

Întreabă lumea cine este acel europarlamentar și acum oamenii au înțeles că nu vorbește în numele României, au înțeles că este un comportament deviant, nepotrivit. Aș jigni-o pe doamna Șoșoacă dacă aș spune public lucrurile pe care colegi serioși din Parlamentul European ni le-au spus despre dumneaei. Nu le voi spune public că nu vreau să jignesc, dar pe termenii în care a fost catalogată astăzi de europarlamentarii serioși din Parlamentul European, au fost termeni care nu îi fac cinste”.

Siegfried Mureșan a vorbit, de asemenea, despre importanța zilei de joi, 18.07 a.c., pentru democrația din Europa. Greutatea zilei constă în votul pe care Ursula von der Leyen l-a primit pentru al doilea mandat la șefia CE, ceea ce oglindește faptul că extremiștii, populiștii, forțele anti-europene au fost izolate, în Parlamentul European.

„Nu au fost deloc emoții. De altfel, tot ceea s-a întâmplat la votul din Parlamentul European a fost exact cum am vorbit la ultima ediție a emisiunii Puterea știrilor, cu dumneavoastră. Am spus atunci, înaintea alegerilor europarlamentare, că imediat după alegeri, principalele partide pro-europene se vor reuni, vor forma o coaliție și vor conduce Uniunea Europeană, împreună, în următorii ani. V-am spus din timpul campaniei electorale că o vom realege rapid pe Ursula von der Leyen ca președinte al Comisiei Europene. Exact acest lucru s-ar întâmplat.

Cele trei familii pro-europene sub conducerea Partidului Popular European (PPE), adică noi, cu Socialiștii europeni și cu grupul Renew, european de centru, am format o coaliție, o majoritate. Avem 401 voturi în plen, în Parlamentul European. Au fost câteva voturi izolate împotrivă. Din aceste trei grupuri, mai ales de la grupul Renew, au fost mai mulți colegi care au votat, împotrivă.

Acest lucru a fost compensat de voturile care au venit de la grupul Verzilor, în favoarea ei. Deci, a fost o zi bună pentru Europa, o zi în care majoritate pro-europeană a confirmat că există, că funcționează și o zi în care extremiștii, populiștii, forțele anti-europene au fost izolate și  în Parlamentul European. Nu contează în Parlamentul European că se face gălăgie. Sunt penibili acei politicieni, dar nu reușesc să ne țînă pe loc, nu influențează deloc deciziile europene”, a conchis eurodeputatul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: