VIDEO Adrian Câciu: Trezoreria statului, cea mai mare bancă din România, asigură finanțarea continuă a țării

sursa: facebook

Invitat în platoul emisiunii Puterea Știrilor, Adrian Câciu, Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din România, a subliniat importanța crucială a activității de trezorerie în cadrul Ministerului de Finanțe, activitate adesea trecută cu vederea în dezbaterile publice, care se concentrează mai mult pe fiscalitate și deficite.

„Ceea ce nu se vede la Ministerul de Finanțe, pentru că toată lumea discută numai de partea de fiscalitate și partea de deficite, deci, ceea ce nu se vede este munca de trezorerie. Munca de trezorerie înseamnă finanțarea țării clipă de clipă, pentru că dincolo de ceea ce ai în conturi, tu trebuie să ai grijă ca pe piețele financiare să arăți bine, să ai parte de încrederea investitorilor.

Partea de trezorerie trebuie să asigure și fluxurile financiare zilnice prin care toți banii din economie, se să zic, circulă. Dacă vreți, cea mai mare bancă din România, care nu e bancă, este trezoreria statului. Este complicat, pentru la fiecare minut, tu primești semnale cu privire la modul în care evoluează anumite zone din piața financiară, fie autohtonă cât și mai ales și cea internațională. Orice chestiune care te-a pus într-un context vulnerabil te poate face vulnerabil.” a declarat Câciu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: