Grindeanu despre Podul de la Brăila: Nu vom da bani până când nu vor fi înlăturate toate neconformităţile

Sursă foto: Facebook/ Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri la Timişoara că nu va fi semnată recepţia şi nu vor fi daţi bani pentru lucrările pe Podul de la Brăila până când nu vor fi înlăturate toate neconformităţile, arătând că, din punctul său de vedere, soluţia tehnică nu este cea bună.

„Din punctul meu de vedere, şi asta le-am şi transmis ieri celor de la WeBuild, soluţia tehnică nu este cea bună. Din moment ce e a 3-a sau a 4-a iteraţie, dacă vreţi, sau tură în care se scoate tot asfaltul, se toarnă un nou covor asfaltic, e clar că tehnic ceva nu este în regulă. Eu n-am de gând, şi îmi păstrez punctul de vedere, nici eu, şi nu eu, cât colegii din CNAIR nu vom semna recepţiile până nu va exista o lucrare conform standardelor”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, constructorul a venit cu o propunere de o nouă soluţie tehnică.

„Au venit şi vor comunica, şi asta le-am cerut, să comunice, fiindcă au venit cu o propunere de o nouă soluţie tehnică, alta decât cea care a fost până acum, pentru că este evident că această soluţie tehnică şi-a dovedit limitele, nu e una potrivită. O să se studieze ceea ce au propus, să vedem dacă avem acoperire legală să facem anumite lucruri şi ce ar trebui făcut ca să se schimbe această soluţie tehnică. Cert este ceea ce v-am spus: unu- că acea soluţie tehnică e clar că nu e una potrivită. Doi- că ceea ce trebuie să facă dânşii acolo, să îndrepte nu doar chestiunile care ţin de asfalt, ci au apărut anumite tasări pe care le-aţi văzut şi au fost semnalate, toate acele nereguli trebuie să fie îndepărtate înainte de a semna recepţia. Nu vom da bani şi nu vom încheia toate aceste lucruri până când nu vor fi înlăturate toate neconformităţile”, a punctat Grindeanu.

Antreprenorul WeBuild a început lucrările de refacere a asfaltului aşternut pe Podul Brăilei pe sensul de mers Tulcea – Brăila, după care va continua şi pe sensul Brăila -Tulcea, a anunţat, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe pagina sa de Facebook.

Potrivit companiei de drumuri, lucrările vor dura până pe 31 august.

„Soluţia aplicată de constructorul italian este cea din proiectul tehnic realizat de acesta. Această intervenţie trebuie să respecte toţi parametrii tehnici şi toate normele de calitate necesare. În cadrul lucrărilor va fi refăcută hidroizolaţia din zonele afectate de operaţiunile de frezare a asfaltului aşternut anterior. Pe de altă parte, joi, 18 iulie 2024, va avea loc o discuţie inclusiv cu acţionarul majoritar şi director general al Webuild, Pietro Salini. Această întâlnire are ca scop clarificarea situaţiei tehnice a Podului suspendat de la Brăila”, a notat CNAIR, pe pagina de Facebook.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a participat la semnarea contractului pentru finalizarea drumului de legătura între A1 şi DN 69.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: