Comisia Europeană aprobă modificarea unei scheme de ajutor de stat din România pentru sprijinirea producătorilor

Sursa foto- pixabay

Comisia Europeană a aprobat modificarea unei scheme de ajutor de stat din România pentru sprijinirea producătorilor de tomate şi usturoi în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Modificare include şi o majorare totală a bugetului cu 54,4 milioane de euro.

”Comisia Europeană a aprobat o modificare a unei scheme existente din România, inclusiv o majorare totală a bugetului cu 54,4 milioane EUR (270,7 milioane RON), pentru a sprijini producătorii de tomate şi usturoi în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Modificările au fost aprobate în temeiul Cadrului temporar de criză şi de tranziţie privind ajutoarele de stat (TCTF) adoptat de Comisie la 9 martie 2023 şi modificat la 20 noiembrie 2023 şii la 2 mai 2024”, anunţă CE, precizând că schema iniţială a fost aprobată la 22 februarie 2024.).

În cadrul schemei, ajutorul constă în sume limitate de ajutoare sub formă de granturi directe. Măsura este deschisă producătorilor de tomate în spaţii protejate, cum ar fi serele, şi producătorilor de usturoi. În ceea ce priveşte modificarea, România a notificat, printre altele,  o creştere globală a bugetului cu 54,4 milioane de euro (270,7 milioane RON) şi majorarea cuantumurilor ajutorului individual pentru beneficiarii măsurii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: