Cum a fost afectată România de pana informatică mondială. Explicațiile expertului în securitate cibernetică Dan Cîmpean

Sursa foto- x

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) este în contact cu compania CrowdStrike în ceea ce privește problema de funcționalitate a anumitor servicii, cauzată de o eroare de tip ‘blue screen’ legată de senzorul Falcon CrowdStrike pentru sistemele de operare Windows, anunță compania. Dan Cîmpean, directorul DNSC, a precizat la Digi24 care este situația în România și care sunt soluțiile pentru rezolvarea problemelor cauzate de blackout-ul informatic care a dus la haos pe aeroporturi și în sectoarele de sănătate și financiar-bancar.

Compania lucrează în mod activ la remediere, iar recomandări pentru rezolvarea acestei probleme au fost transmise deja către toți clienții afectați, precizează DNSC într-un comunicat scurt pe Facebook.

Dan Cîmpean, director DNSC: Nu este un atac cibernetic, este o problemă funcțională a unui produs informatic de care alte servicii și alte sisteme sunt dependente și este o ilustrare abundent de clară a faptului că suntem interconectați și depindem de un puzzle de tehnologii care trebuie să funcționeze foarte bine împreună.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: