Alina Gorghiu: Registrul traficanților de droguri va fi operațional de la 1 ianuarie 2025

Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat la emisiunea LIVE cu Alexandru Rotaru, de la Digi24, că registrul traficanților de droguri va fi operațional de la 1 ianuarie 2025.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: Flagelul drogurilor nu ocolește pe nimeni. E ca în orice profesie, nu există profesie care să nu fie afectată, nici de corupție … n-avem sistemul perfect, ideal. Sigur că atunci când lucrezi cu droguri ai și tentația de a le consuma. Când ești în poliție, poți crede că poți trafica și că e mai ușor. Sunt persoane în diverse profesii de la care te aștepți la rigoare, să fie modele, etalon, se întâmplă. Nu e scăpată de sub control situația. Agenția anti-drog e cea care raportează, eu v-am spus ultimele raportări care sunt de ordinul milioanelor de români care au încercat droguri. Însă vă spun că datele dacă le vor face publice după un raport o să arate clar că a crescut relevant numărul de români și în segmentul de populație tânără. Nu vreau să vă dau estimări că nu le pot ajusta corect dar pot pune mâna în foc pentru a spune că a crescut foarte multe numărul tinerilor pentru că accesul e tot mai ușor. Cu cât mai multă e expunerea la aceste produse, cu atât mai mare va fi consumul.

Drogurile sunt din ce în ce mai ieftine, motiv pentru care consumul a crescut, dar avem soluții, e un război care se duce de statul român. Avem registru al traficanților, legea e în vigoare, va fi operațional de la 1 ianuarie 2025. Vom ști în fiecare secundă dacă am identificat un om în trafic, persoană condamnată, poți să-l oprești să-l verifici, ce are în portbagaj, ce loc de muncă are, sunt pârghii pe care statul român le are.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: