Ziua Aviaţiei/ Predoiu: Eroii Forţelor Aeriene, sursă de inspiraţie pentru tineri, pentru piloţii români

Sursa foto- x

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este un moment în care trebuie să îi cinstim pe cei care, prin acţiunile lor în momente cheie ale istoriei, şi-au respectat ad literam jurământul depus cu mâna la inimă, şi care, de generaţii întregi, sunt surse de inspiraţie pentru tineri şi pentru piloţii români, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„Este un moment în care celebrăm istoria, curajul şi patriotismul celor care şi-au sacrificat viaţa şi sănătatea în numele României. Este datoria noastră să îi cinstim pe cei care, prin acţiunile lor în momente cheie ale istoriei, şi-au respectat ad literam jurământul depus cu mâna la inimă.
Sunt eroii care, de generaţii întregi, sunt surse de inspiraţie pentru tineri, pentru piloţii români”, spune Predoiu conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES, sâmbătă, de MAI.

El aminteşte că flota Inspectoratului General al Aviaţiei a fost mărită, doar în ultimul an, cu 7 elicoptere Black Hawk, 3 elicoptere EC-135 pentru monitorizare trafic rutier şi 2 avioane Bombardier Learjet 75. Şase elicoptere Black Hawk sunt destinate intervenţiilor în situaţii de urgenţă, iar avioanele Bombardier Learjet 75 sunt utilizate pentru transportul pacienţilor aflaţi în stare deosebit de gravă. Monitorizarea traficului şi acţiunile poliţiei beneficiază de sprijin aerian prin utilizarea unui elicopter Black Hawk, livrat în ultimul an, şi a trei noi elicoptere EC-135. În 2024 a fost semnat încă un contract pentru un Black Hawk.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: