Ministrul Mediului, despre securitatea în păduri

Mircea Fechet
Sursa foto: Facebook

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat că nicio lege şi niciun politican nu poate garanta unui om că atunci când intră într-o pădure nu se va întâlni cu un animal sălbatic şi că cetăţeanul trebuie să fie informat şi să ştie ce are de făcut în astfel de situaţii.

”Să ştiţi că nicio lege şi niciun politician nu poate garanta unui om că atunci când intră într-o pădure nu se va întâlni cu un animal sălbatic. Nu mă refer neapărat la urşi, dar se poate întâmpla orice, în funcţie de zonă. Dacă mergi în zona Mehedinţi, spre exemplu, există riscul să fii muşcat de o viperă. Şi atunci trebuie să fii informat, trebuie să ştii ce ai de făcut”, spune ministrul.

Mircea Fechet a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă este de partea ursului sau a omului.

”Cred că am clarificat acest lucru încă din prima zi a mandatului, pentru că, atunci când m-am referit la subiectul acesta, am spus-o de fiecare dată şi o spun şi acum, viaţa omului are prioritate. Nimic nu poate fi mai important decât viaţa omului. Suntem obligaţi să o protejăm, mai ales în acele situaţii în care oamenii nu au de ales, fie în propria locuinţă, în propria ogradă, la stână, la oraş sau la ţară oamenii trebuie să fie protejaţi, mai ales atunci când se află acolo unde trăiesc, acolo unde îşi desfăşoară activitatea”, a afirmat ministrul Mediului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: