Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu şi omologul din Turcia, Vedat Işıkhan, vizită la două fabrici din Argeş

Sursa foto: Facebook

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale din România, Simona Bucura Oprescu, şi ministrul Muncii şi Securităţii Sociale din Republica Turcia, Vedat Işıkhan, însoţiţi de Excelenţa SA Özgür Kıvanç Altan, ambasadorul Turciei la Bucureşti, au efectuat vineri o vizită oficială în judeţul Argeş. Înalţii demnitari au mers la două fabrici cu capital majoritar turcesc, unităţile de producţie din domeniul automotive Martur Automotive Seating and Interiors din Oarja şi Beyçelik Gestamp din Dârmăneşti. Sunt două investiţii majore care totalizează 115 milioane euro şi care au generat mii de locuri de muncă.

”Ţin să vă mulţumesc pentru ospitalitate! Apreciez foarte mult faptul că doamna ministru Simona Bucura-Oprescu a acţionat foarte rapid şi am semnat deja protocolul prin care România şi Turcia îşi consolidează cooperarea în domeniul muncii şi securităţii sociale. Avem preocupări şi provocări comune, atât din punct de vedere al problemelor demografice, cât şi al celor privind tranziţia verde şi digitală pentru care trebuie să fim cât mai pregătiţi. Sunt convins că vom avea un parteneriat puternic şi de durată. Mă bucur că am putut vizita în Argeş fabrici din România care au capital turcesc şi care contribuie la dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări”, a spus ministrul Vedat Işıkhan, potrivit MInisterului Muncii.

“Obiectivul nostru este să creştem relaţia bilaterală România – Turcia, iar creşterea competitivităţii industriei auto reprezintă o prioritate, mai ales în contextul nevoii de competenţe adecvate tranziţiei verzi şi digitale. Ne dorim să avem o mai bună protejare a drepturilor de securitate socială în situaţia dreptului de liberă circulaţie pentru cetăţenii ambelor state, în condiţiile migraţiei legale în căutarea de oportunităţi financiare, profesionale sau chiar pentru întregirea familiei. De asemenea, vom dezvolta cooperarea între Inspecţia Muncii din România şi Inspecţia Muncii din Turcia. Mulţumesc ministrului muncii şi securităţii sociale din Turcia şi echipei sale pentru cooperarea constantă şi pentru angajamentul de a continua dezvoltarea acţiunilor comune în beneficiul cetăţenilor şi economiilor din România şi Turcia.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: