Un plan de producţie de rachete Patriot al SUA şi Japoniei, afectat de lipsa unei componente de la Boeing

Sursa foto: X

Un plan al SUA de a folosi fabrici japoneze pentru a mări producţia de rachete de apărare antiaeriană Patriot – utilizate de Ucraina pentru a se apăra împotriva atacurilor ruseşti – este întârziat de lipsa unei componente critice fabricate de Boeing, au declarat patru surse citate de Reuters.

Mitsubishi Heavy Industries din Japonia (MHI) produce deja aproximativ 30 de rachete PAC-3 în fiecare an sub licenţă de la contractorul de apărare Lockheed Martin şi poate creşte acest număr la aproximativ 60, a au declarat doi oficiali guvernamentali japonezi şi două surse din industrie, pentru Reuters.

SUA speră să crească producţia de la aproximativ 500 pe an la peste 750 pe an, la nivel global, cât mai curând posibil, a spus o persoană familiarizată cu programul.

Dar nicio expansiune nu va fi posibilă în Japonia fără provizii suplimentare ale unei componente de rachete, care le ghidează în etapele finale ale zborului, au spus oficialii şi surse din industrie.

”Ar putea dura câţiva ani înainte ca MHI să poată creşte producţia” din cauza penuriei, a spus una dintre sursele din industrie, care, la fel ca celelalte, a refuzat să fie identificată deoarece nu sunt autorizate să vorbească cu mass-media.

Problema producţiei din Japonia arată provocările cu care se confruntă Washingtonul în conectarea ajutorului industrial de la aliaţii săi globali în lanţurile sale complexe de aprovizionare.

Boeing a început anul trecut să-şi extindă fabrica de componenete de ghidare a rachetelor din Statele Unite, pentru a creşte producţia cu 30%, deşi liniile suplimentare nu vor funcţiona până în 2027

Citește mai mult  AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: