Cum influențează Jocurile Olimpice de la Paris în conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu

Sursă foto: Facebook / Jocurile Olimpice Paris 2024

O Franță ieșită dintr-o campanie electorală epuizantă se pregătește de Jocuri, sperând să refacă moralul națiunii și să-și consolideze prestigiul global. O ediție olimpică marcată de dosare geopolitice fierbinți, de la Rusia la Orientul Mijlociu și Coreea de Nord.

Începând cu 26 iulie, Parisul găzduiește Jocurile Olimpice și Paralimpice de vară. Pentru țările în care se organizează astfel de evenimente, oportunitățile politice sunt uriașe. Sportul este unul dintre cele mai importante instrumente de soft power.

Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice va fi inevitabil marcată de marile evenimente geopolitice din perioada recentă, de la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la conflictul din Orientul Mijlociu.

Ce impact vor avea Jocurile Olimpice de la Paris în conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu

Franța însăși tocmai a trecut printr-o zguduire politică de proporții, după șocul alegerilor europene, dizolvarea Parlamentului și alegerile parlamentare anticipate. Și există mari temeri cu privire la securitatea jocurilor.

După exact 100 de ani, Parisul găzduiește o nouă Olimpiadă. Dar cum va fi Franța după Jocuri? Organizarea unui eveniment sportiv de o asemenea amploare, care focalizează atenția lumii întregi, poate îmbunătăți imaginea de sine a unei națiuni și îi poate spori prestigiul global.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: