Pana informatică de ieri a afectat 8,5 milioane de dispozitive Windows

Sursa foto: microsoft.com

Microsoft spune că estimează că o actualizare CrowdStrike – care a provocat vineri o pană IT masivă la nivel mondial – a afectat 8,5 milioane de dispozitive Windows.

Gigantul tehnologic, care afirmă că nu a fost responsabil pentru defecțiunea IT, încearcă să minimalizeze proporțiile problemei și adaugă că această cifră reprezintă mai puțin de 1% din toate echipamentele Windows din lume.

Gigantul tehnologic, care subliniază că aceasta nu a fost o problemă cauzată de software-ul său, spune că incidentul evidențiază cât de important este pentru companii să „acorde prioritate operării cu implementare sigură și recuperare în caz de dezastru folosind mecanismele care există”.

Al doilea val s-ar putea întâmpla oricând Experții consultați de BBC cred că nu ar trebui să considerăm atacul ca trecut și că există, de asemenea, posibilitatea unui „al doilea val”.

Experții în securitate cibernetică avertizează cu privire la un al doilea val de perturbări și daune care ar putea să aibă la bază acțiunile unor infractorilor cibernetici care speră să profite de haos.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: