Europa ar putea trece la armata obligatorie pe măsură ce crește amenințarea unui război cu Rusia

Sursa foto: X

Înainte ca Rusia să își lanseze invazia la scară largă a Ucrainei, mulți, inclusiv la Kiev, erau sceptici că un război major ar putea reveni în Europa. După mai bine de doi ani, o altă schimbare, cândva de neconceput, este în curs. Vorbim despre „armata obligatorie”

Mai multe națiuni europene au reintrodus sau extins serviciul militar obligatoriu pe fondul amenințării crescânde a Moscovei, ca parte a unei serii de politici menite să sporească apărarea, care este probabil să fie extinsă și mai mult, scrie CNN.

„Ne dăm seama că este posibil să trebuiască să ajustăm modul în care ne mobilizăm pentru război și modul în care producem echipamente militare și recrutăm și instruim personalul”, a declarat Robert Hamilton, șeful departamentului de cercetare Eurasia din cadrul Foreign Policy Research Institute, care a fost ofițer în armata SUA timp de 30 de ani.

„Este tragic de adevărat că ne aflăm aici, în 2024, și ne confruntăm cu întrebările legate de modul de mobilizare a milioane de oameni care să fie aruncați într-un război potențial, dar acesta este locul în care Rusia ne-a pus”, a spus el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: