UPDATE Joe Biden s-a retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale. El o sprijină pe Kamala Harris

Joe Biden
Sursa foto: Facebook

UPDATE

Preşedintele american Joe Biden, care şi-a anunţat retragerea din cursa electorală pentru câştigarea unui nou mandat, şi-a declarat susţinerea pentru Kamala Harris. ”Democraţi, este timpul să ne unim şi să-l învingem pe Trump”, le-a transmis el colegilor de partid.

UPDATE 

Fostul preşedinte Donald Trump l-a descris pe Joe Biden ca fiind „de departe cel mai prost preşedinte din istoria ţării noastre”, într-o convorbire telefonică la CNN, la câteva minute după ce preşedintele Joe Biden şi-a anunţat retragerea din cursa pentru 2024.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Joe Biden se retrage de la alegerile prezidenţiale 2024 spunând că „este în interesul partidului meu și al țării”, anunţă BBC.

Anunțul a fost făcut pe X, fostul Twitter.

Președintele a făcut anunţul după o campanie de presiune care a durat săptămâni întregi din partea liderilor democrați, a organizatorilor și a donatorilor, care vedeau tot mai mult că nu există nicio cale spre victorie atâta timp cât actualul președinte, aflat în dificultate, rămâne pe listă.

O prestație dezastruoasă la dezbaterea de luna trecută și aparițiile sale publice neuniforme de atunci nu au făcut decât să exacerbeze îngrijorările de lungă durată ale alegătorilor cu privire la faptul că președintele în vârstă de 81 de ani este prea bătrân pentru a servi încă patru ani, relatează The Guardian.

Decizia lui Biden de a se retrage din cursă, deși rămâne în funcția de președinte, încununează câteva săptămâni singulare în politica americană, ultimul episod uimitor dintr-un sezon electoral neobișnuit de tumultuos.

Miercuri, în timp ce Biden urma să susțină o conferință în Nevada, a fost testat pozitiv la Covid, conform Observator News.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: