Care este cea mai căutată facultate din România? Ce salarii și beneficii le oferă absolvenților

Sursă foto: Freepik

Este ziua cea mare pentru sute de absolvenţi de liceu care îşi doresc să devină medici! Tocmai s-a terminat examenul de admitere la Facultăţile de Medicină din întreaga ţară, un concurs care stârneşte mari emoţii în rândul candidaţilor.

Senatul Universităţii UMF Carol Davila din Bucureşti a hotărât ca acei candidaţi care au dat examenul de admitere astăzi, 21 iulie, şi intră la buget să rămână pe această variantă de studii 6 ani, adică pe toată perioada facultăţii.

La fel se întâmplă şi cu cei care intră la taxă: vor plăti taxă toţi cei 6 ani. Este o decizie în premieră care i-a revoltat pe foarte mulţi dintre candidaţi, dar şi pe părinţii lor.

Care este cea mai căutată facultate din România? Ce salarii și beneficii le oferă absolvenților

Examenul de admitere a luat final. În aceste momente, tinerii ies din săli. Aceşti află punctajul pe loc şi ulterior vor afla şi pe loc se află în clasament.

A fost concurenţă foarte mare, aproape 4 oameni pe loc la Medicină Generală şi 4,3 candidaţi la Medicină Dentară. E un record cu peste 300 de candidaţi în plus, faţă de anul trecut.

 Pentru ocuparea celor 1.795 de locuri scoase la concurs (1.260 – finanțate de la bugetul de stat, 535 – cu taxă) s-au înscris 4.204 de candidați, în creștere cu 360, comparativ cu ediția din 2023 și cu 707 față de sesiunea din 2022, se arată în comunicatul de presă.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: