Biden s-a retras din cursa prezidenţială. Ce urmează pentru democraţi?

Sursă foto: X

După retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială, democraţii trebuie acum să aleagă un nou candidat. Ei au programat un vot prin apel nominal pentru nominalizarea oficială a lui Biden pentru o perioadă ulterioară datei de 1 august. Acesta ar putea fi acum anulat, notează BBC.

Convenţia democraţilor are loc la Chicago de luni, 19 august, până joi, 22 august. Biden a câştigat alegerile primare, ceea ce înseamnă că delegaţii care reprezintă fiecare stat la convenţie s-au angajat să voteze pentru el. Ei vor putea vota acum pentru un alt candidat.

Pentru prima dată de la Lyndon Baines Johnson în 1968, un preşedinte american în exerciţiu a renunţat la campania de realegere. LBJ nu a putut depăşi impopularitatea profundă din cauza războiului din Vietnam.

Provocările lui Biden erau în interiorul său – vârsta sa şi o prestaţie ezitantă şi incoerentă în dezbaterea cu Donald Trump. Acestea nu s-au dovedit mai puţin fatale din punct de vedere politic.

Iar acum, un sezon prezidenţial care a fost deja marcat de multe premiere istorice plonjează  în necunoscut.

Democraţii trebuie să planifice o cale de urmat, sub lumina dură a examinării publice şi cu ceasul care ticăie inexorabil spre alegerile din noiembrie.

Consecinţele unui eşec sunt revenirea lui Trump la Casa Albă – o perspectivă care ar fi fost de neconceput pentru democraţi atunci când a început preşedinţia lui Biden.

În timpul discursului său de inaugurare de acum trei ani şi jumătate, Biden a promis să vindece rănile Americii şi să îndepărteze naţiunea de divizarea preşedinţiei Trump.

El şi-a anunţat sfârşitul carierei politice în condiţiile în care aceste diviziuni sunt mai adânci ca niciodată şi cu un partid pe care l-a condus în criză, notează BBC.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: