Celebrităţile sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: „Harris pentru America!”

Sursa foto: Facebook

Hollywood-ul a reacţionat cu recunoştinţă la vestea că preşedintele SUA, Joe Biden, renunţă la cursa pentru alegerile prezidenţiale, după ce în ultimele săptămâni doar câteva celebrităţi i-au cerut să se retragă, potrivit The Guardian.

Cu doar câteva ore înainte ca Biden să anunţe că renunţă la candidatura sa pentru realegere şi de a o susţine pe vicepreşedinta Kamala Harris, creatorul „West Wing”, Aaron Sorkin, a susţinut într-un articol de opinie din The New York Times că democraţii ar trebui să îl aleagă pe republicanul Mitt Romney pentru a-l învinge pe fostul preşedinte Donald Trump în noiembrie, ca „o demonstraţie clară şi puternică” pentru „oprirea unui om dezechilibrat de la preluarea puterii”. Dar odată ce Biden a dezvăluit că se retrage din cursă, Sorkin a retras ideea şi a susţinut-o pe Harris, care şi-a lansat deja campania pentru Casa Albă.

„Retrag tot ce am spus. Harris pentru America!”, a spus Sorkin într-o declaraţie împărtăşită pe X de starul din „West Wing”, Joshua Malina, şi confirmată de agentul lui Sorkin.

Printre susţinătorii democraţi vocali, decizia lui Biden a fost lăudată de mai mulţi.

Robert De Niro, un critic declarat al lui Donald Trump şi naratorul uneia dintre reclamele electorale ale lui Biden, a declarat pentru Hill că a simţit „respect, admiraţie şi afecţiune” pentru Biden pentru decizia sa.

„Într-un act de politică abilă şi patriotism dezinteresat, Joe Biden se dă la o parte pentru a deschide calea unui alt democrat să devină preşedinte… pentru că nu există nimic mai important pentru ţara noastră decât înfrângerea lui Donald Trump la urne”, a spus el. „Cu respect, admiraţie şi afecţiune, vă mulţumesc domnule preşedinte!”.

Barbra Streisand a scris pe X că „ar trebui să fim recunoscători pentru susţinerea democraţiei noastre”.

Amfitrionul talk-show-ului şi comediantul Jon Stewart, care a criticat anterior reticenţa lui Biden de a lua în considerare renunţarea, a reacţionat cu un singur cuvânt: „Legendă”.

Regizorul de documentare Ken Burns a spus că Biden „va rămâne în istorie ca unul dintre cei mari”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: