Decizia care îl scoate pe Mircea Geoană din turul II

Mircea Geoană, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Mircea Geoană propune un Big Brother pentru veniturile românilor. Ce presupune măsura care i-ar învrăjbi pe români și cât de neconstituțională ar fi măsura aceasta?

Geoană vrea să oblige românii să-și publice salariile și alte venituri

Mircea Geoană:Una dintre soluţiile simple care ar putea resuscita spiritul civic şi încrederea românilor în guvernanţi ar putea fi, de pildă, publicarea de către ANAF, anual, a veniturilor şi taxelor tuturor cetăţenilor.

Ideea a fost lansată de Mircea Geoană în ultima sa carte, ”Bătălia pentru viitorul României”. Practic, Geoană propune ca veniturile tuturor cetățenilor să fie făcute public anual de către ANAF, ceea ce ar însemna, automat, un control și o monitorizare din partea statului pentru toți cetățenii României.

”Una dintre soluţiile simple care ar putea resuscita spiritul civic şi încrederea românilor în guvernanţi ar putea fi, de pildă, publicarea de către ANAF, anual, a veniturilor şi taxelor tuturor cetăţenilor, aşa cum se procedează în Finlanda.

Finlandezii acceptă să plătească taxele cele mai mari din lume pentru că au încredere că şi alţi finlandezi plătesc şi că guvernul foloseşte corect banii. Reclădirea încrederii românilor în cei care îi conduc nu va fi, cu siguranţă, uşoară, însă trebuie plecat de undeva, de preferinţă chiar de la fundaţia societăţii: să conştientizăm fiecare ce ne datorează statul şi ce ne datorăm unul altuia” propune prezumtivul candidat prezidențial.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: