„O închisoare în aer liber”: Restaurantele din Paris sunt pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice

Sursă foto: X

Cafenelele de pe malul Senei, din Paris, sunt pline de activitate vara, în mod normal, dar restricțiile de securitate impuse înainte de Jocurile Olimpice au limitat circulația în centrul orașului, lăsând restaurantele pustii. Proprietarii sunt furioși că le scad afacerile, în loc să le crească așa cum se așteptau.

Poliția a impus o zonă de securitate de-a lungul râului, ridicând bariere metalice pentru a îngrădi cartierele și solicitând autorizație de intrare, cu un cod QR, scrie Reuters.

„Nu este nimeni”, a spus Liliane Khalil, proprietara „Aux Anysetiers du Roy”, cercetând rândurile de mese goale din restaurantul ei.

„Cel mai rău este că sunt rezervări deja de ceva vreme, dar oamenii nu știu că trebuie să aibă un cod QR”, a adăugat Khalil.


„600 de baruri pariziene vor fi nevoite să-și închidă terasele în timpul Jocurilor Olimpice. În compensație, guvernul intenționează să le despăgubească de la caz la caz. 44.000 de bariere sunt de asemenea dislocate în capitală. O grămadă de bani pentru o închisoare în aer liber”, se spune într-o postare pe X.

„În afară de perioada Covid, nu am văzut niciodată Parisul atât de gol”, a mai scris un utilizator pe X.


Ceremonia de deschidere are loc vinerea viitoare pe Sena, cu mii de sportivi și artiști implicați în evenimentul fără precedent.

Oficialii francezi au spus că, deși nu există amenințări teroriste specifice la adresa ceremoniei, aceasta a creat o provocare de securitate fără precedent.

Scăderea afacerilor i-a luat prin surprindere pe mulți proprietari de restaurante, unii având cu 80% mai puțini clienți din cauza măsurilor stricte de securitate, potrivit șefului asociației franceze a proprietarilor de restaurante, Alain Fontaine.

„Toată lumea a apelat la lucrători temporari pentru a se pregăti pentru ceea ce anticipam – dar la asta, nimeni nu s-a gândit”, a mai spus Khalil.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: