Nouă ieftinire a carburanților, azi. Cât costa acum benzina și motorina

Sursa foto- x

În această dimineață, Petrom a ieftinit motorina, lăsând nemodificat prețul benzinei. Este a treia ieftinire din această lună, când prețurile au crescut masiv ca urmare a creșterii accizei.

Stația Petrom – liderul pieței de distribuție a carburantului din România – de pe strada Brașov din București, monitorizată de noi,  afișează azi, 23 iulie, un preț al benzinei standard de 7,45 lei pe litru și un preț al motorinei standard de 7,55 de lei pe itru.

Așadar, în această dimineață, Petrom a coborât prețurile cu patru bani pe litru la motorină și a menșinut prețul benzinei, comparativ cu ziua e ziua de ieri. Celelalte lanțuri de distribuție a carburanților vor aplica o reducere de preț similară, cel mai probabil.

Este prima mișcare de preț de la jumătatea săptămânii trecute încoace – ultima dată pe 18 iulie, Petrom a coborât prețurile cu patru bani pe litru, și la benzină și la motorină.

De la începutul lunii, am avit parte de trei scumpiri și detrei ieftiniri. Astfel, înainte de ieftinirea de azi și cea de săptămâna trecută, pe 8 iulie Petrom a majorat prețul benzinei și motorinei cu patru bani pe litru, iar pe 4 iulie a crescut și prețul benzinei și prețul motorinei cu cinci bani pe litru. La 2 iulie, carburanții s-au ieftinit ușor – Petrom a redus prețurile cu patru bani pe litru, și la benzină și la motorină. Iar la 1 iulie prețul benzinei a crescut cu 43 de bani pe litru, iar cel al motorinei cu 40 de bani pe litru, ca urmare a creșterii accizei la carburanți, companiile petroliere transferând matematic în prețul final de la pompă acciza majorată cu cota de TVA aferentă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: