Află în ce comisii din Parlamentul European vor lucra europarlamentarii români

Parlamentul European, Sursa foto: Facebook

Europarlamentarii români au primit locurile în comisiile din Parlamentul European și de acum vor începe să lucreze la proiectele pentru Uniunea Europeană. Europarlamentarii din cele două mari grupuri – Social-Democrați și Popularii Europeni – au reușit să aibă calitatea de membru chiar și în 2 sau 3 comisii.

Repartizarea comisiilor este foarte importantă pentru europarlamentari, deoarece în funcția de asta vor lucra la diferitele proiecte ale Uniunii Europene. PSD și PNL au primit unele dintre cele mai importante comisii, precum Bugete, Control bugetar sau Afaceri externe. În timp ce partidele extremiste au fost mai izolate și au primit funcții în comisii mai puțin vizibile la nivel european.

PNL

PNL face parte din grupul Popularilor Europeni (PPE), iar membrii săi au primit următoarele comisii:

Rareș Bogdan este membru în două comisii: Afaceri Externe; Libertăți civile, justiție și afaceri interne. De asemenea, Rareș Bogdan este membru supleant în alte 2 comisii: Cultură și Educație; Petiții.

Daniel Buda este membru în 3 comisii: Dezvoltare Regională; Agricultură și Dezvoltare Regională; Afaceri Juridice. Liberalul va avea calitatea de membru supleant doar în comisia Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.

Gheorghe Falcă a fost repartizat și el în 3 comisii: Muncă și Afaceri Sociale; Transport și Turisim; Petiții. Liberalul este membru supleant în comisia Piață internă și protecția consumatorului.

Mircea Hava va fi membru în comisia pentru Drepturile Omului și membru supleant în alte 2 comisii: Afaceri Externe; Transport și Turism.

Dan Motreanu a fost repartizat în 2 comisii: Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară; Dezvoltare Regională. Dan Motreanu are și rolul de membru supleant în comisia pentru Agricultură și dezvoltare rurală.

Siegfried Mureșan a fost repartizat în 2 comisii: Bugete; Afaceri Economice și monetare.

Virgil Popescu a primit rolul de membru în comisia Industrie, cercetare și energie. Fostul ministru român este și membru supleant în 2 comisii: Control bugetar; Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.

Adina Vălean este membru în comisia Piață internă și protecția consumatorului. De asemenea, este membru supleant în comisia Industrie, cercetare și energie.

PSD

Membrii PSD au fost repartizați după cum urmează:

Adrian Benea este membru în comisia Dezvoltare regională. Acesta are calitatea de membru supleant în comisia de Afaceri economice și monetare.

Gheorghe Cârciu este membru în comisia de Agricultură și dezvoltare rurală. Cârciu este membru supleant în comisia Libertăți civile, justiție și afaceri interne.

Vasile Dâncu a fost repartizat în comisia Afaceri constituționale. Fostul ministru român este membru supleant în comisia Afaceri externe.

Gabriela Firea va face parte din două comisii: Cultură și educație; Drepturile femeilor și egalitate de gen. Firea nu a primit rolul de membru supleant în nicio altă comisie.

Maria Grapini a fost repartizată în 2 comisii: Piață internă și protecția consumatorului; Agricultură și dezvoltare rurală. Grapini va fi membru supleant în comisia de Control bugetar.

Claudiu Manda a fost repartizat și el în 2 comisii: Afaceri externe; Control bugetar.

Roxana Mînzatu este membru în comisia de Dezvoltare regională și membru supleant în alte 2 comisii: Muncă și afaceri sociale; Petiții

Ștefan Mușoiu este membru în 2 comisii din Parlamentul European: Comerț internațional; Transport și turism. În același timp, va fi membru supleant în comisia pentru Drepturile omului.

Victor Negrescu a fost repartizat în 3 comisii importante: Bugete; Afaceri juridice; Subcomisia pentru sănătate publică. Social-democratul va fi membru supleant în comisia  Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.

Dan Nica este membru în comisia Industrie, cercetare și energie și membru supleant în comisia Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.

Mihai Tudose a primit calitatea de membru în 2 comisii: Comerț internațional; Subcomisia pentru sănătate și apărare. Tudose va fi membru supleant în comisia Afaceri externe.

AUR

AUR, noul partid din Parlamentul European, a reușit să-și trimită europarlamentarii în următoarele comisii, după ce a intrat în grupul Conservatorilor Europeni:

Adrian Axinia este membru în comisia Transport și turism și membru supleant în 2 comisii: Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară; Petiții.

Gheorghe Piperea este membru în comisia Piață internă și protecția consumatorului și membru supleant în alte 2 comisii: Afaceri juridice; Afaceri constituționale.

Șerban Dimitrie Sturdza este în comisia Dezvoltare regională și membru supleant în comisia de Afaceri externe.

Claudiu Târziu a fost repartizat în comisia Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și a fost numit membru supleant în alte 3 comisii: Afaceri externe; Agricultură; Subcomisia pentru securitate și apărare.

Georgiana Teodorescu a fost repartizată în comisia Libertăți civile, justiție și afaceri interne și va fi membru supleant în alte 3 comisii: Muncă și afaceri sociale; Industrie, cercetare și energie; Drepturile femeilor și egalitate de gen.

Cristian Terheș, la al doilea mandat în PE, a fost repartizat în 2 comisii: Afaceri externe; Control bugetar. Terheș va fi membru supleant în comisia de Petiții.

ADU/USR

Alianța Dreapta Unită va face parte din grupul Renew și a primit următoarele comisii:

Dan Barna a fost repartizat în comisia de Afaceri externe și membru supleant în alte 2 comisii: Comerț internațional; Dezvoltare regională.

Eugen Tomac este membru în 2 comisii: Cultură și educație; Petiții. Tomac este membru supleant în comisia Muncă și afaceri sociale.

Vlad Voiculescu, fost ministru în România, a fost repartizat în Subcomisia pentru sănătate publică. Voiculescu este membru supleant în 3 comisii: Control bugetar; Afaceri economice și monetare; Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară.

UDMR

UDMR este și el parte din grupul PPE și a primit următoarele comisii:

Lorant Vincze a fost repartizat în comisia Afaceri constituționale. Vincze este membru supleant în comisia Libertăți civile, justiție și afaceri interne.

Iulian Winkler este membru în comisia Comerț Internațional și membru supleant în alte 2 comisii: Industrie, cercetare și energie; Dezvoltare regională.

SOS România

Partidul Dianei Șoșoacă a rămas neafiliat, după ce niciun grup din Parlamentul European nu a dorit să-l primească.

Diana Șoșoacă a fost repartizată în comisia Industrie, cercetare și energie. Aceasta este membru supleant în comisia Drepturile femeilor și egalitate de gen.

Luis Lazarus este membru în comisia Transport și turism și membru supleant în comisia de Agricultură.

Nu în ultimul rând, Nicolae Ștefănuță a reușit să obțină independent un mandat de europarlamentar. Ștefănuță face parte din grupul Verzilor europeni și a fost repartizat în 2 comisii: Bugete; Industrie, cercetare și energie. Ștefănuță este membru supleant în comisia de Agricultură și dezvoltare rurală.

 

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: