„Nu vor fi depozite de arme nucleare în Bulgaria”

Sursă foto: Freepik

Acest lucru reiese clar din răspunsul scris al ministrului interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, la întrebarea unui deputat de la Partidul Socialist Bulgar (BSP).

Baza aeriană bulgară de la “Graf Ignatievo” nu va avea depozite de arme nucleare. Acest lucru reiese clar din răspunsul scris al ministrului interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, la întrebarea unui deputat de la Partidul Socialist Bulgar (BSP).

Ministrul bulgar al Apărării răspunde că și configurația pentru noile avioane de luptă prevede doar armament convențional, transmite Radioul Național Bulgar.

În răspunsul ministrului Zaprianov, se menționează că la baza în care vor fi amplasate avioanele F-16 nu există facilități pentru a fi deservite „doar de personal militar străin”. În prezent sunt în curs de construire facilități legate de exploatarea și depozitarea noilor avioane.

Acestea vor fi efectuate de personal militar bulgar. Se construiesc și obiective legate de cooperarea bilaterală cu Statele Unite. Acestea vor fi folosite de cele două țări.

Militarii bulgari vor avea acces la toate echipamentele militare ale bazei în conformintate de accesul lor la informații clasificate. Așa cum este și în prezent, precizează ministrul bulgar al Apărării.

În urmă cu o săptămână, pista modernizată de la aeroportul de la “Graf Ignatievo” a primit certificat de funcționare și poate fi folosită pentru zboruri.

Deocamdată, Forțele Aeriene au returnat avioanele MiG-29, dar revizia a fost importantă pentru sosirea în 2025 a avioanelor F-16.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: