Copiii români preluați de autoritățile britanice se întorc temporar în familie

Sursa foto: Facebook

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție Rareș Petru Achiriloaie a anunțat că cei patru copii români ai familiei din Leeds au fost preluați de serviciile sociale britanice în urma incidentelor din comunitatea românească din Leeds, se vor întoarce, temporar, în familie, pe perioada audierilor și anchetei în desfășurare, urmând să fie preluați în plasament de unchiul patern. El a adăugat că decizia aparține instanței din Marea Britanie. Copiii familiei de români erau neglijați de familie, spun chiar autoritățile din România. Specialiștii români au ajuns la concluzia că părinții nu îi îngrijeau pe copii, iar unul dintre ei, un bebeluș, a ajuns la spital cu o lovitură la cap.

„Este o măsură luată în interesul acestor copii, astfel încât trauma lor să nu fie încă și mai mare decât cea provocată deja de cele întâmplate până acum. Reintegrarea, chiar și temporară, în familie, a fost posibilă printr-un efort instituțional remarcabil de mediere, în care Consulatul General al României din Manchester și colegii din Ministerul Afacerilor Externe au jucat un rol cheie. Sperăm că rațiunea va fi cea care se va manifesta de acum încolo. Totodată, trebuie subliniat și spiritul de cooperare al autorităților britanice, care au făcut abstracție de cele întâmplate și au analizat cât se poate de obiectiv cazul, în interesul superior al copiilor”, a precizat Rareș Petru Achiriloaie, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Familiei.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție va continua să monitorizeze acest caz, păstrând legătura cu Consulatul General al României la Manchester și cu Ambasada României la Londra, în vedere protejării și garantării drepturilor copiilor și, totodată, punerii în aplicare a soluțiilor stabilite de autorități în interesul minorilor, mai spune sursa citată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: