METEO Caniculă şi instabilitate atmosferică prognozate pentru miercuri

Sursa foto: Unsplash

Şi miercuri în cea mai mare parte a ţării se vor depăşi temperaturile maxime normale pentru această perioadă a anului şi, mai ales în al doilea interval al zilei, îşi va face simţită prezenţa instabilitatea atmosferică. 

Potrivit specialiştilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), miercuri, în cea mai mare parte a țării vor fi temperaturi mai ridicate față de valorile normale pentru această perioadă din an.

În sudul Olteniei, sudul, centrul și estul Munteniei, precum și în Dobrogea continentală, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 33-36 de grade, iar pe timpul nopţii temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, în a doua parte a zilei de luni, local în Muntenia, în estul Olteniei și în sudul Transilvaniei, în special în zonele de deal și de munte.

În Capitală se înregistrează șanse semnificative de precipitații și termometrele vor indica aproximativ 32 de grade Celsius. Vor fi furtuni ușoare și ploaie, iar vântul va sufla slab și moderat.
 

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: