Sorin Grindeanu: Un nou pas importat pentru drumul de mare viteză Filiaşi – Lugoj 

Sursă foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă miercuri un nou pas importat pentru drumul de mare viteză Filiaşi – Lugoj, după ce CNAIR a desemnat câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pe ultimul lot (Caransebeş – Lugoj), din cele 4 ale acestui nou drum rapid.

Un nou pas importat pentru drumul de mare viteză Filiaşi – Lugoj (230 km)! CNAIR a desemnat astăzi câştigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pe ultimul lot (Caransebeş – Lugoj) din cele 4 ale acestui nou drum rapid”, spune Sorin Grindeanu într-o postare.

Ministrul Transporturilor arată că proiectantul spaniol trebuie să finalizeze acest contract în valoare de 16,07 milioane de lei (fără TVA) în 21 de luni (din care 20 de luni sunt alocate elaborării studiului de fezabilitate.

”Contractul pentru lotul cu o lungime estimată de 50 km va putea fi semnat peste 10 zile, în cazul în care nu vor fi depuse contestaţii. După construcţie, sectorul de drum de mare viteză Caransebeş – Lugoj va asigura conexiunea şi cu viitorul Drum expres Craiova – Târgu Jiu. Până în prezent au fost semnate şi se află în derulare contractele pentru 3 loturi ale drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj: – Lotul 1 (Filiaşi-Drobeta Turnu Severin), în lungime de 70 km”, spune Grindeanu.

Potrivit lui Grindeanu, contractul a fost semnat în data de 10 iunie 2023 şi are o perioadă de derulare de 20 de luni – 18 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate) – Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domaşnea) în lungime de 65 km.

”Contractul a fost semnat în 4 iulie 2023 şi are o durată de 28 de luni (26 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate). – Lotul 3 (Domaşnea-Caransebeş) cu o lungime de 45 km. Contractul a fost semnat în 13 septembrie 2023 şi are o durată de 24 de luni (22 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate)”, mai spune Grindeanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: