Siegfried Mureşan (PNL): Nu cred că se va crea un portofoliu pentru reconstrucţia Ucrainei

Sursa foto- facebook/Siegfried Muresan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan (PNL) a declarat, miercuri, că nu crede că se va crea un portofoliu pentru reconstrucţia Ucrainei şi un portofoliu de comisar pentru Apărare. El a menţionat că în domeniul politicii de vecinătate şi al apărării, România are avantaje competitive importante.

”Nu cred că se va crea un portofoliu pentru reconstrucţia Ucrainei. Cred că se va crea un portofoliu de comisar pentru Apărare, după cum a anunţat preşedinta Comisiei Europene”, a spus eurodeputatul PNL, în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că ”va fi un comisar special pentru pescuit, care este un sector important al UE”.

”Ucraina este un stat vecin foarte important, există un vicepreşedinte al Comisiei Europene, Înalt Reprezentant pe Politică Externă care se ocupă de Ucraina şi mai există un comisar european care se ocupă de vecinătate şi extidere, care se ocupă de asemenea de Ucraina”, a completat el.

Despre miza României, Siegfried Mureşan a spus că ”şi-ar dori să avem un portofoliu important, mai ales că am avut portofolii bune în ultimele trei mandate, politica regională şi de coeziune, agricultura şi acum transporturile”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: