Nu există vreun semn că Microsoft intenţionează să limiteze accesul Crowdstrike la Windows, după pana software majoră

Sursa foto: Pexels

Nu există niciun semn că Microsoft ar avea noi planuri pentru a limita accesul Crowdstrike la fişiere ale sistemului de operare Windows, a spus o persoană familiarizată cu problema, după o întrerupere globală a funcţionării sistemelor informatice cauzată de un update al unui produs software de securitate cibernetică care a blocat numeroase computere care rulează Windows, transmite Reuters.

Microsoft estimează că 8,5 milioane de dispozitive din întreaga lume au fost dezactivate de întreruperea globală a serviciilor informatice, perturbând traficul aerian şi activitatea unor bănci, companii şi instituţii medicale la nivel mondial.

În postarea lui David Weston, vicepreşedinte al companiei, se spune că acest număr reprezintă mai puţin de 1% din toate dispozitivele Windows din lume, dar că ”impactul economic şi social larg reflectă utilizarea CrowdStrike de către întreprinderi care rulează multe servicii critice”.

Compania poate fi foarte precisă în ceea ce priveşte numărul de dispozitive care au fost dezactivate de întrerupere, deoarece dispune de telemetrie de performanţă pentru multe dintre ele prin conexiunile lor la internet.

Gigantul tehnologic – care a ţinut să sublinieze că aceasta nu a fost o problemă cu software-ul său – a spus că incidentul subliniază cât de important este pentru companii precum CrowdStrike să utilizeze verificări de control al calităţii actualizărilor înainte de a le trimite.

Cifra oferită de Microsoft înseamnă că este probabil cel mai mare eveniment cibernetic de acest fel, eclipsând toate hack-urile şi întreruperile anterioare.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: