George Simion s-a ales cu o poreclă după campania înșelătoare cu apartamente: CaritaSimion

Foto Investigatoria

Cunoscutul jurnalist și influencer Cătălin Striblea i-a găsit lui George Simion o poreclă care a și început să circule pe rețelele sociale, ca urmare a scandalului generat de campania înșelătoare AUR care promitea că va da case de 35.000 de euro la tot poporul.

Astfel, într-o scurtă postare pe Facebook, Cătălin Striblea a rezumat scandalul acestor zile „CaritaSimion”.

Foto Facebook Catalin Striblea

Zilele acestea, Internetul a explodat în avertismente legate de înșelăciunea pe care AUR a lansat-o, suspiciunea fiind de „fishing” de date.
Astfel, acuzația principală este că AUR adună date personale de la populație cu o promisiune mincinoasă, urmând ca datele colectate să le folosească după bunul plac.

Una din acuzații este că aceste date ar putea fi folosite chiar de Rusia, având în vedere legăturile lui Simion cu Moscova.
 „Cozile alea mi-amintesc de acum 30 de ani. Poate îi zicem CaritaSimion” a scris cu umor, Cătălin Striblea, reducând la esență acest scandal.

Caritas a fost un joc de tip piramidal care a funcționat în România între aprilie 1992 și august 1994. A atras milioane de deponenți care au investit bani și speranțe, dar au sfârșit prin a fi înșelați și păgubiți. Anul acesta, la jumătatea lunii august, se împlinesc 30 de ani de la falimentul celei mai cunoscute scheme piramidale din România.

Efectul a fost devastator pentru mulți români care și-au pierdut economiile la vremea respectivă.

Câțiva ani mai târziu, o altă promisiune mincinoasă a atras câteva sute de mii de români. Fondul Naţional de Investiţii a fost înfiinţat în 15 septembrie 1995, funcţionând ca joc piramidal. În 1999, FNI multiplicase de 99,7 ori banii investitorilor. „Dormi liniștit, FNI veghează pentru tine”, promitea FNI-ul lui Sorin Ovidiu Vântu. S-a dovedit în final un adevărat coșmar care încă dă fiori celor care își amintesc de viețile distruse de oameni fără scrupule.

Un alt candidat la prezidențiale, Mircea Geoană, promitea și el marea și sarea în 2008. „Românii care se întorc în țară vor primi 20.000 de euro”, spunea Geoană, la acel moment președinte al PSD. Un proiect care a rămas la stadiul de promisiune.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: