VIDEO Ciolacu: Nicio modificare de natură fiscală fără consultare cu mediul privat și societatea civilă

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nicio modificare de natură fiscală nu poate fi discutată în Guvern fără să existe în prealabil o consultare publică finalizată și un acord cu mediul privat și societatea civilă, dând ca exemplu ideea de ”CNP fiscal” avansată de Ministerul Finanțelor Publice.

”O altă decizie majoră este că în Guvern nu mai poate intra de acum înainte vreo modificare de natură fiscală fără să existe în prealabil o consultare publică finalizată și un acord cu mediul privat și societatea civilă! Nici domnul Boloș, nici alți miniștri nu pot veni cu proiecte în acest sens, cum ar fi CNP-ul fiscal, de exemplu, până când nu parcurg acest traseu. Cred că așa e corect și aceasta este așteptarea românilor!”, a susținut premierul Ciolacu.

Recent, premierul Ciolacu a ținut, la începutul ședinței de Guvern, să îi atragă atenția ministrului Boloș că modificările privitoare la e-Factura, e-Transport și e-TVA trebuiau mai întâi discutate cu mediul de afaceri, cu cei vizați de acestea. Ministerul Finanțelor a dat asigurări că explorează modalități prin care datele cu caracter personal regăsite pe factura electronică să fie convertite într-o formă de identificare fiscală care să nu permită corelarea directă cu identitatea persoanei pentru care s-a emis factura. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a afirmat anterior că o formă de identificare a cumpărătorului, CNP sau altă variantă (analizate de către Ministerul Finanțelor), se vor regăsi pe bonul fiscal doar la solicitarea cumpărătorului, dacă acesta dorește să participe într-un sistem de credit fiscal, în care statul îi returnează sau compensează cu datorii la taxe și impozite o parte din valoarea achizițiilor făcute cu bon în domeniu cu risc fiscal.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: