Datele personale adunate de AUR prin schema „Apartamentul” ar putea ajunge la Moscova

George Simion, sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Liderul AUR a pus la cale cea mai amplă escrocherie cu datele personale ale românilor. Asta cred cei mai mulți lideri de opinie care s-au exprimat pe marginea angajamentului lui George Simion de a le oferi românilor apartamente ieftine.

Foto Aktual24

Așa-zisul contract prin care românii ar urma să intre în posesia locuințelor promise de Simion este una fără acoperire. Astfel, contractul semnat de români este unul nul de obligații din partea lui George Simion, deoarece el prevede că implementarea va depinde de noul Guvern, respectiv de noua majoritate parlamentară.

”Românii sunt păcăliți să voteze AUR, dar nimeni nu va primi nicio casă” spun analiștii consultați de noi. De asemenea, lideri de opinie importanți arată că avem de a face cu un nou Caritas, pus la cale de George Simion.

Aceștia atrag atenția că scopul înșelăciunii este culegerea de date personale și folosirea lor în scopuri neclare. Riscul și temerea majoră este ca aceste date fie să vândute unor entități necunoscute, fie să ajungă în mâinile patronilor de la Moscova a lui George Simion.

Amintim ca preşedintele PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, dar şi partidul REPER solicită Parchetului General să deschidă o anchetă în legătură cu programul electoral lansat de preşedintele AUR, George Simion, care promite că le va da românilor apartamente de 35.000 de euro. În paralel, AEP face propriile verificări.

Muraru susţine că George Simion a indus în eroare românii, promiţându-le beneficii financiare şi locative fictive în schimbul datelor lor personale, care ulterior vor fi folosite pentru strângerea de semnături în vederea candidaturii la alegerile prezidenţiale.

„Preşedintele PNL Iaşi consideră că AUR colectează datele de contact cât şi cele personale ale celor care sunt păcăliţi de aceste promisiuni nerealiste şi le foloseşte ulterior pentru a-şi face campanie electorală. Aceasta reprezintă o încălcare flagrantă a legislaţiei privind protecţia datelor personale şi o manipulare a cetăţenilor prin dezinformare şi înşelăciune”, se arată într-un comunicat.

Conform articolului 244 din Codul Penal, înşelăciunea implică inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, cu scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust.

„Am solicitat astăzi procurorului general să dispună începerea urmăririi penale împotriva lui George Simion pentru infracţiunea de înşelăciune şi să ia toate măsurile legale necesare pentru protejarea cetăţenilor români şi pentru sancţionarea celor care se fac vinovaţi de această înşelăciune.

Deputatul PNL a subliniat: „Ceea ce face AUR reprezintă o inducere în eroare a publicului şi un mod de a obţine date personale prin mijloace frauduloase. Într-o ţară în care instituţiile ar fi funcţionat, oricine ar fi atentat la datele personale ale românilor prin înşelăciune era dus la audieri.Nu există niciun argument legal care să acopere una dintre cele mai mari escrocherii din ultimul deceniu ale unui individ care vinde iluzii românilor. S-a râs şi s-a glumit pe seama promisiunilor lui Simion, dar gluma se îngroaşă când îţi laşi datele personale pe mâna unui partid care face jocurile Federaţiei Ruse”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: