Raport Comisia Europeană/ CSM: Percepţia asupra independenţei sistemului judiciar a crescut cu 15% faţă de anul 2020

Sursa foto- x

Consiliul Superior al Magistraturii susţine, joi, că Raportul Comisiei Europene privind statul de drept din România evidenţiază că percepţia asupra independenţei sistemului judiciar în rândul publicului larg a crescut cu 15% faţă de anul 2020.

Comisia Europeană a publicat, joi, al cincilea Raport privind Statul de Drept, care cuprinde evaluări ale progresului României în domeniul justiţiei, precum şi recomandări pentru continuarea acestuia.

Consiliul Superior al Magistraturii subliniază, într-un comunicat transmis AGERPRES, că este „cel mai bun” Raport privind capitolul justiţie în succesiunea evaluărilor realizate de Comisia Europeană.

„Un prim aspect evidenţiat în Raport, şi care se impune subliniat, este că percepţia asupra independenţei sistemului judiciar în rândul publicului larg a crescut cu 15% faţă de anul 2020 şi este în creştere faţă de anul 2023, fiind astfel înregistrat un progres constant al percepţiei sociale a independenţei magistraţilor”, se precizează în comunicat.

De asemenea, Consiliul menţionează că a fost evidenţiat progresul efectuat de România în domeniul legilor justiţiei care au intrat în vigoare în decembrie 2022 şi în procesul de punere în aplicare a acestora, subliniindu-se că implementarea recomandărilor a îmbunătăţit asigurarea garanţiilor prevăzute de legislaţie, inclusiv prin adoptarea regulamentelor de punere în aplicare de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: